Про хуртовини та ожеледицю попередили українців

В Україні 19 грудня очікується погіршення погодних умов. По всій країні прогнозують хуртовини, на дорогах більшості областей ожеледицю. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

За прогнозом синоптиків, 19 грудня в Україні пориви вітру досягатимуть 15-20 м/с, в Карпатах – 25-30 м/с. На дорогах більшості областей країни очікується ожеледиця, а вдень у північно-східній частині – хуртовини (І рівень небезпечності, жовтий).

У Києві та Київській області цього дня пориви вітру досягатимуть 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий), вночі місцями хуртовини. Температура повітря у столиці вночі становитиме 0-2° морозу, вдень 0-2° тепла, по області – вночі 0-5° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла.

“Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць”, – попереджають в Укргідрометцентрі.

Крім того, 19 грудня у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами в горах Івано-Франківської, Львівської та на високогір’ї Закарпатської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *