Тисячі військових США візьмуть участь у навчанні в Європі

“Навчання, які проводяться щороку, розраховані на майже два місяці. Вони будуть зосереджені на стратегічному розгортанні збройних сил США, використанні готових запасів армії та налагодженні зв’язків з європейськими союзниками”, — пояснила речниця Міноборони Сабріна Сінгх. Про це йдеться на сайті Пентагону.

Відзначається, що Defender 23 проводяться під керівництвом армії США в Європі та Африці. Ціллю навчань є демонстрація здатності американських військових швидко розгортати надійні війська та обладнання, щоб продемонструвати союзникам гарантію стримування тих, хто може загрожувати миру в Європі.

Наголошено, що приблизно 9000 військовослужбовців США та близько 17000 військовослужбовців з 26 країн-союзників візьмуть участь у навчаннях.

Крім того, додається, що у навчаннях візьмуть участь війська з Албанії, Вірменії, Боснії та Герцеговини, Болгарії, Хорватії, Чехії, Данії, Естонії, Франції, Грузії, Німеччини, Греції, Угорщини, Італії, Косово, Молдови, Чорногорії, Нідерландів, Північної Македонії, Польщі, Румунії, Словенії, Іспанії, Швеції та Великобританії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *