Найбільшого виробника яєць знищила пожежа у Новій Зеландії. ВІДЕО

Руйнівна пожежа на найбільшій яєчній фермі Нової Зеландії призвела до загибелі близько 50 000 курей, що викликало побоювання з приводу потенційного загострення національної нестачі яєць, повідомляє The Guardian.

Спочатку компанія підрахувала, що загинуло близько 75 000 курей, але пізніше число було змінено до 50 000.

Наразі проводиться оцінка для визначення точної кількості загиблих.

Пожежа на фермі Zeagold’s в Оріні, новозеландський район Вайкато, “зайняла більшу частину дня, щоб взяти її під контроль”, повідомляє компанія, додаючи, що дванадцять робітників на місці події “не постраждали, але були дуже стурбовані”.

До пожежі новозеландські фермери підрахували, що країні потрібно ще 300 000 курей, щоб впоратися з національним дефіцитом яєць.

Прессекретар додав, що поки ще занадто рано оцінювати, наскільки пожежа вплине на ланцюжок поставок, “вона матиме певний вплив, очевидно, що це не найкраща річ, яка може статися в розпал дефіциту”.

Нова Зеландія зіткнулася з дефіцитом яєць з початку року, коли припинила розведення курей у клітках батарейного типу. Заборона діяла з 2012 року, і з часом кількість курей у клітках скоротилася до 10% від загального обсягу виробництва яєць.

Однак остаточної заборони на початку січня утримання курей у клітках було достатньо, щоб похитнути ланцюжок поставок яєць, і полиці супермаркетів спорожніли.

Дефіцит яєць досяг складної точки: супермаркет у маленькому містечку заборонив екіпажу круїзного лайнера купувати яйця після того, як спорожніли полиці; газети опублікували статті з порадами щодо безяєчної випічки та приготування тофу; а в січні SPCA (Королівське товариство із запобігання жорстокому поводженню з тваринами Нової Зеландії) опублікувало попередження, в якому закликало новозеландців не робити поспішних покупок домашньої птиці через побоювання, що збільшення кількості власників курей-любителів може призвести до того, що за тваринами не будуть належним чином доглядати.

“Запаси яєць обмежені, тому це ніяк не допоможе”, — сказав Майкл Брукс, виконавчий директор Федерації виробників яєць.

Пожежа сталася приблизно через тиждень після того, як згоріла одна з найбільших в Америці яєчних ферм, Hillandale Farms, в результаті чого загинуло до 100 000 курей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *