Створити фінансовий “Рамштайн” закликав ЄС Зеленський

Президент України Володимир Зеленський закликав Європейський Союз заснувати фінансовий “Рамштайн” – формат фінансової підтримки України за аналогією з оборонним. Про це він повідомив під час відеозвернення на конференції в Берліні.

“Я вірю, що вже зараз ми можемо ухвалити рішення про заснування фінансового “Рамштайну” для підтримки нашої спільної стабільності за аналогією з оборонним “Рамштайном”, який вже функціонує. Нам потрібна фінансова координаційна платформа, яка об’єднає і направить усі зусилля, що спрямовані на відбудову нашої країни після бойових дій. Потрібна консолідація, чітке спрямування ресурсів. Саме так має продовжуватися те про, що ми говорили в Лугано щодо нашого відновлення”, – сказав Зеленський.

Він нагадав, що Україна розробила прозорий план першочергових кроків у відбудові країни.

“Вага нашого Fast Recovery Plan – 17 млрд дол. для критичної відбудови негайної, це лікарні, школи, транспортна та енергетична інфраструктура”, – сказав Зеленський.

Зеленський раніше повідомляв, що Україні для відбудови потрібно 3,5 мільярда євро цього року і близько 14 мільярдів євро наступного року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *