Новий рожевий сорт лимону вивели селекціонери

Рожеві лимони родом із Каліфорнії почнуть надходити на європейський ринок приблизно через два роки. Belsan Lemons посадила 3000 дерев і планує виростити приблизно 200 000 кілограмів за 5 або 6 років.

“Ми зробили ставку на врожай на одній із наших ферм, щоб перевірити, чи вийде”, – розповів Франсіско В. Геа.

“Ми впроваджуємо інновації; ми бачимо, що ринки відкриті, і хочемо бачити нові речі”, — пояснює Геа.

Цей тип лимона, головна характеристика якого полягає в тому, що його м’якоть рожева, а шкірка має зелені смуги. Спочатку він призначався б для громадського харчування, наприклад, ресторанів, готелів тощо.

“Це продукт для гурманів. Його смак не відрізняється від традиційного, і ми маємо перевагу в тому, що якщо його довше залишити на дереві, його шкірка стає повністю жовтою”, – уточнює Геа.

Таким чином, ця компанія з Мурсії робить ставку на низький ризик, знаючи, що вона завжди зможе продати продукт.

Деякі країни вже проявили інтерес до цих рожевих лимонів, наприклад, Швеція, Норвегія, Фінляндія, Франція або Великобританія.

“Є хороші перспективи на міжнародному ринку, де ціни коливаються від 3 до 4 євро за кілограм”, – додає Геа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *