Через расизм у США перейменують рибу

У США служба охорони рибальства і дикої природи перейменувала прісноводного азіатського коропа, оскільки порахували, що назва риби ображала і виставляла азіатів в “поганому світлі”. Тепер риба називається – агресивний короп. Вона мешкає на Середньому Заході і вважається інвазивним видом.

Таким чином американські агентства з охорони дикої природи хочуть уникнути конфліктів на расовому ґрунті. На думку директора регіонального відділення служби в районі Великих озер США Чарлі Вули, вони знайшли ідеальний спосіб уникнути непорозумінь:

Ми хотіли відійти від будь-яких термінів, які виставляють азіатську культуру і людей в негативному світлі.

Починаючи з 2 серпня 2021 року група Регіональний координаційний комітет планує відмовитися від назв чотирьох видів азіатського коропа.

В інтернеті інформація про перейменування риби викликала шквал жартів і критики з боку американців. На їхню думку, скоро будуть міняти назву чорної кави, мексиканської і китайкою їжі, коричневого цукру.

Користувачі мережі нагадали, що риба була привезена з Китаю щоб обслуговувати місцеві ставки. Тільки потім вона поширилася в річках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *