Новий проєкт порятунку планети представили в ООН

Експерти ООН представили новий проєкт порятунку Землі від кліматичних аномалій і захисту біорозмаїття протягом наступного десятиліття. Про це повідомили в британському виданні The Guardian.

Нова Конвенція про біологічне розмаїття налічує 21 ціль. Зокрема, планують на дві третини зменшити використання пестицидів у сільському господарстві, а також посилено захищати 30% суші й Світового океану.

Крім того, прагнуть знизити рівень вимирання біологічних видів на 90% і відновити цілісність екосистем до середини XXI століття.

Питання здорового існування людини також у пріоритеті. Експерти запропонували зменшити забруднення навколишнього середовища пластиковими й іншими відходами. Ба більше, рекомендують збільшити кількість і площу природних місцин у містах.

“До 2030 року необхідно почати відновлення природних екосистем, щоб до 2050 року прийти до нульових викидів вуглекислого газу і мінімального впливу на навколишнє середовище”, – сказала Елізабет Мрема Виконавчий секретар CBD.

Новий проєкт Конвенції про біологічне розмаїття представлять у жовтні 2021 року на міжнародній конференції ООН у Китаї. Після цього 196 країн розглянуть і ратифікують документ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *