Прага відкриває центр довгострокової підтримки біженців

Празький магістрат спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у понеділок 12 грудня відкриють центр довгострокової підтримки біженців з України. У центрі уваги будуть ті біженці, які вже тривалий час проживають у чеській столиці та мають справу з такими проблемами, як житло, освіта чи здоров’я.

Новий центр базуватиметься у тому ж приміщенні у Височанах, що й Регіональний центр допомоги Україні (KACPU). Дату відкриття центру оголосив у четвер 8 грудня на конференції Асоціації міст і сіл мер Праги Зденек Гржіб. Про намір відкрити такий центр керівництво міста оголосило ще на початку листопада.

“Ми зосереджуємося на системному вирішенні наслідків кризи. У нас є центр подальшої підтримки, в якому ЮНІСЕФ братиме участь і співфінансуватиме”, — сказав Гржіб. Мер уже заявив, що центр надаватиме необхідні послуги тим, хто вже певний час перебуває в Празі. Він додав, що місто фінансуватиме об’єкт із 333 мільйонів крон, які воно отримало від ЮНІСЕФ для вирішення кризи біженців, повідомляє “Блеск”.

Спочатку новий центр має працювати в пробному режимі. Співробітники центру допомагатимуть біженцям із розміщенням, влаштуванням до школи чи соціально-юридичними консультаціями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *